Geslaagde 3e editie Korfbalkamp Fryslân

Afgelopen maandag was het weer zo ver, de start van Korfbalkamp Fryslân. Hier keek ik als begeleider alweer weken naar uit. De begeleiding was vroeg aanwezig in de kantine om de laatste puntjes op de i te zetten voordat de kinderen kwamen. De kinderen kwamen en het was wel duidelijk dat zij er net zoveel zin in hadden als wij. De dag begon, net als de rest van de dagen, met een leuke dans als warming-up onder leiding van Tessa. Want wat is er nu leuker dan een warming-up op muziek.

Tijdens een Korfbalkamp zal er natuurlijk ook getraind moeten worden. De trainers hadden leuke en leerzame trainingen voorbereid. Tussendoor stond er ranja klaar voor de kinderen om het tweede gedeelte van de training nog beter te trainen. Na de ochtendtraining en een heerlijke lunch, stonden kennismakingsspellen op het programma. Niet alleen handig voor de kinderen, maar ook voor de begeleiding. De kinderen hadden hierna nog wat vrije tijd en na de heerlijke macaroni ‘s avonds was het tijd voor Jachtseizoen. Abe en Dirjan moesten proberen om uit handen te blijven van de kinderen. Het is lang goed gegaan, maar uiteindelijk zijn deze boeven gevangen. Na het Jachtseizoen was het bedtijd. Het duurde niet lang voordat het muisstil was in de tenten.

Maar goed ook, want ze werden dinsdagochtend vroeg gewekt. Na het ontbijt stond er een clinic op het programma. Ook hier hadden de kinderen zichtbaar plezier. Na de lunch gingen de oudere kinderen beachkorfballen en speelden de jongere kinderen korfbalgolf. Spellen waarbij er wel gekorfbald werd, maar op een andere manier dan gewend. Kijk vooral nog even op de Facebookpagina voor de aftermovie van deze spellen. De buikjes werden gevuld met patat en de kinderen waren klaar voor de bonte avond. Er is goed geoefend met veel fantastische optredens, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Herman was de terechte winnaar van de bonte avond. Deze avond duurde het iets langer voordat het stil was in de tent van de kinderen en in de kantine van de begeleiders. Hierdoor was het een zware woensdagochtend.

De laatste training werd gegeven voor het grote toernooi dat in de plaats vond in de middag. Tijdens de lunch werden de kinderen getrakteerd op knakworsten. De tassen werden alvast ingepakt en de eerste ouders kwamen binnen druppelen. Er waren veel spannende wedstrijden tijdens het toernooi. En tot de laatste wedstrijd bleef het spannend wie zou winnen. Abe heeft terecht gewonnen met zijn team.

De prijsuitreiking van zowel het toernooi als alle andere activiteiten werd gedaan na het toernooi. Alle winnaars van harte gefeliciteerd. Als begeleiding kijken wij terug op een fantastisch kamp. We hebben genoten van alle kinderen en kijken nu al uit naar volgend jaar :).

Angelique Dermois

Volg ons op Facebook voor de laatste updates