5e editie Korfbalkamp Fryslân was warm, warmer, warmst

Ondanks de on-Nederlandse temperaturen van dik boven de 30 graden kijkt de organisatie terug op een geslaagde 5eeditie van Korfbalkamp Fryslân. Het was warm, warmer, warmst tijdens de kampdagen maar wat werd er weer gelachen, genoten, gekorfbald en uiteraard gezweten. Nieuwsgierig en wil je weten wat we gedaan hebben? Lees hier hieronder het verslag: 

Dag 0

Zondagmiddag kwam de begeleiding samen om de laatste voorbereidingen voor alweer de 5eeditie van Korfbalkamp Fryslân te treffen. Zaken als het klaarzetten van het materiaal, het inrichten van de kantine en het klaarleggen van de tenue’s werden geregeld. Daarna was het tijd voor gezelligheid en kon de begeleiding waar nodig met elkaar kennismaken. Dit jaar was dit geen overbodige luxe want met Femke, Britt en Chiara hadden we maar liefst drie nieuwe gezichten binnen de groep. Tijdens een etentje was hier gelukkig dan ook volop tijd voor. Na een gezellige avond werden het vervolgens alweer tijd voor onze eerste nacht van het korfbalkamp.

DAG 1

Na voor een enkeling van de begeleiders een koude nacht, was het tijd voor ontbijt gevolgd door de allerlaatste voorbereidingen. Het stukje sukerbôle was nog maar net achter de kiezen toen de eerste deelnemers van het korfbalkamp voor het hek van het sportcomplex stonden. Waarna al gauw meer en meer kinderen en ouders binnendruppelden. Iedereen kreeg een shirtje, broekje en bidon en mocht een plekje zoeken in een van de drie legertenten. Nadat iedereen gearriveerd was vond de officiële opening van Korfbalkamp Fryslân 2022 plaats en werden de trainers voorgesteld. Na een korte warming up van Ran stond de eerste training alweer op het programma. Voordat het echte trainen begon, was er nog tijd voor het leren kennen van je trainingsgroep. Op verschillende manieren gingen de trainers samen met de groepen bezig om elkaar in een korte tijd zo goed mogelijk te leren kennen. Na een korte pauze werd er ondanks de warmte fanatiek getraind. Na het trainen werd er geluncht en was het tijd voor de introductie van de ‘ afwastrein’. Doordat de kinderen dit jaar hun eigen bord en bestek mee moesten nemen was wegwerp servies niet meer nodig en is er minder afval. Helaas betekende dit wel dat er moest worden afgewassen. In een lange rij vanaf buiten, door de kantine en keuken kon iedereen zijn of haar spullen afwassen en afdrogen. Voor het middagprogramma werd de groep in tweeën verdeeld. De ene helft ging op het beachvolleybalveld, beachkorfbal spelen en voor de andere helft stond er een vossenjacht door Grou op het programma. Voor de vossenjacht werden er zeven groepjes door Grou verspreid. Zij kregen allen de opdracht een woord van 7 letters te maken. Je begon met één letter en kon extra letters verzamelen door andere groepjes te vinden, maar er moest worden opgepast voor de boeven die letters van je af konden pakken. Na anderhalf uur werd er gewisseld van activiteit. Als avondeten stond er macaroni  op het menu met aansluitend weer een afwastrein. Nadat iedereen hun eigen bord en bestek had schoongemaakt werden er groepjes gemaakt voor de ‘Crazy 55’. Samen met een begeleider moesten de groepjes  zoveel mogelijk van de 55 vooraf bedachte opdrachten uit zien te voeren. De opdrachten deden een beroep op de creativiteit en het logisch nadenken van iedereen. Voorbeeld van opdrachten waren: “maak een tiktok”, “blaf tegen een hond” en “doe een bekende reclame na”. Na anderhalf uur werd de balans opgemaakt. Esmee en haar groepje waren uiteindelijk ruimschoots de winnaar met 48 goed uitgevoerde opdrachten. Hierna zat de eerste dag erop en was het tijd om richting bed te gaan.

DAG 2

De volgende ochtend werd iedereen weer vroeg gewekt. Tijdens het ontbijt was al duidelijk dat het een hele warme dag zou worden. Het programma werd vanwege het warme weer volledig omgegooid. De korfbalclinic werd naar de prullenbak verwezen en de vierkamp werd van de middag naar de ochtend verplaatst. In vier groepen werden verschillende activiteiten gedaan. Op het veld was er een stormbaan opgezet, werd er gebubbelvoetbald en was er een waterestafette. De vierde activiteit was een stukje lopen vanaf het sportveld. Hier werd tussen verschillende obstakels gelasergamed. Na de vierkamp was het tijd voor de lunch. ’s Middags werd de groep in tweeën verdeeld. De ene helft zette de koers in richting FitConcept. Hier werden drie onderdelen afgewerkt: padel, spinning en een bootcamp. De andere helft mocht zichzelf en elkaar vermaken op de onder water gezette stormbaan. Halverwege de middag werd er gewisseld en na twee keer anderhalf uur was het alweer tijd voor het avondeten. Ditmaal stond er nasi op het menu. Na de zoveelste afwastrein werden er groepsfoto’s gemaakt, waarna de voorbereidingen voor de bonte-avond werden getroffen. Presentator Jorn had zijn uiterste best gedaan om voor een heleboel acts te zorgen. Met meer dan tien acts op het programma was de bonte-avond meer dan geslaagd. Er werd gezongen, gedanst en getandenpoest (?). Na een prijsuitreiking met maar liefst 4 winnaars kon iedereen zich opmaken voor alweer de laatste nacht.

Dag 3

Ook de laatste dag ging de wekker alweer vroeg en na een ontbijt was het tijd om te trainen. Vanwege het warme weer waren er een hoop pauzes en werd de training ingekort. Na de training werd het complete kamp opgeruimd en werd er geluncht. Omstreeks 13.00 uur druppelden de eerste ouders binnen en ging het Grote Korfbalkamptoernooi van start. In zes verschillende teams onder leiding van elk een eigen coach ging iedereen de strijd met elkaar aan. De teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het een spannend strijd werd. Uiteindelijk was het tijd voor de finale. Onder toeziend oog van veel enthousiaste ouders wist het team van Ran met 1-0 te winnen van het team van Femke. Na de finale was het alweer tijd voor de afsluiting. De begeleiders, sponsoren en andere betrokkenen werden bedankt en er werden vaantjes en handtekeningen uitgedeeld.

Ondanks het warme weer kijkt Korfbalkamp Fryslân terug op weer een fantastische editie. De organisatie heeft erg genoten het het enthousiasme van iedereen en kijkt nu alweer uit naar volgend jaar!

 

Volg ons op Facebook voor de laatste updates