Dirjan Bouma

Creatie / Korfbal trainer

Ik ben Dirjan Bouma uit Grou en 19 jaar oud. Ik korfbal vanaf mijn 4e bij KV Mid-Fryslân, toen nog Marfûgels. Ik heb altijd in alle 1 teams gezeten en ben 2 jaar geleden vervroegt naar het 2e team van de senioren gegaan. Ook geef ik trainen aan de C1 van de club. Omdat ik het coachen en trainen zo leuk vond en dit ook de opleidingen zijn die ik gedaan heb en doe, heb ik in mijn laatste jaar CIOS een Korfbalschool opgericht. Deze school traint 3 teams met de betere spelers van Friesland en Groningen uit hun lichting. E, D en C’s. Zelf heb ik ook altijd in het Fries team gezeten en daar is dit mee te vergelijken.

Favoriete korfbal moment

Al is dit niet mijn hoogtepunt uit mijn korfbalcariere. Hiervoor moeten we helemaal terug naar de C's, waar we in Emmeloord een beslissingswedstrijd speelden tegen Exaqua voor ons 3e NK. In de laatste minuut van de verlenging stond het 7-7 en kreeg ik een strafworp mee, waar ik voor rust nog een domme strafworp tegen kreeg mocht ik hem nu zelf maken en konden we naar het Nederlandskampioenschap in Meppel.

Volg ons op Facebook voor de laatste updates