Britt en Chiara Wetsema versterken Korfbalkamp Fryslân

Chiara en Britt Wetsema (beide 19 jaar) sluiten per direct aan bij het team van Korfbalkamp Fryslân. De Groninger korfbalsters zijn na Femke Faber de tweede en derde nieuwe aanwinst voor de trainersstaf van Korfbalkamp Fryslân. Samen met de andere trainers zullen Britt en Chiara tijdens het komende kamp onder andere trainingen gaan verzorgen en helpen bij de spelactiviteiten. 

De tweelingzusjes Chiara en Britt Wetsema doorliepen de gehele jeugdopleiding van hun club Nic./Hoogkerk en spelen momenteel beide in Nic./Hoogkerk A1. Hiermee komen zij zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse (tweede niveau van Nederland). Afgelopen zaalcompetitie werd Nic./Hoogkerk A1 kampioen. Helaas wisten ze niet te promoveren naar de hoofdklasse omdat zij in de play offs verloren van Spirit A1. Naast spelen voor de club uit Groningen maakt Britt ook deel uit van Noord U19. Britt en Chiara zijn ook actief als jeugdtrainers voor Nic./Hoogkerk. Dit seizoen traint en coacht Britt de D1 van Nic./Hoogkerk. Chiara is op dit moment de trainer en coach van Nic./Hoogkerk C2.

Chiara en Britt: “Wij vinden het ontzettend leuk dat we zijn gevraagd om te helpen bij Korfbalkamp Fryslân en hopen er drie hele leuke dagen van te maken!”

Korfbalkamp Fryslân is erg blij met de komst van Britt en Chiara. “Korfbalkamp Fryslân is elk jaar opzoek naar versterkingen. De zusjes Wetsema zijn door een enthousiasme en korfbaltalent een goede aanvulling op het bestaande team”. aldus Abe Schippers, Eigenaar Korfbalkamp Fryslân.

De 5e editie van Korfbalkamp Fryslân vindt plaats van maandag 18 juli tot er met woensdag 20 juli 2022. Helaas is door overweldigende belangstelling de inschrijving voor het kamp reeds gesloten.

#WelkomBritt #WelkomChiara

Volg ons op Facebook voor de laatste updates