6e editie Korfbalkamp Fryslân wederom een succes!

Na jaren van corona en extreem warm weer, kon de 6e editie van Korfbalkamp Fryslân (eindelijk) weer een beetje normaal verlopen. Dit betekende dat er weer zonder zorgen gesport kon worden. Dit was dan ook volop te zien; het enthousiasme spatte ervan af!  Benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben? Lees dan het verslag. Verder raden we iedereen ook aan om onze content op Instagram, Facebook en Tiktok te bekijken. 

Dag 0

Zondag werden de laatste voorbereidingen getroffen voor alweer de 6e editie van Korfbalkamp. Zo werden onder andere de laatste boodschappen gehaald, de shirts en broekjes klaargelegd en werden de partytenten opgezet. Toen ook het materiaal klaargelegd was voor de training van de maandag was het tijd voor gezelligheid en werd er kennisgemaakt met de nieuwe gezichten van de begeleiding. Dit jaar waren er drie nieuwe gezichten in de begeleiding. Marvin Piepers van LDODK, Marco van Vilsteren van Mid-Fryslân en de voor Mid-Fryslân korfballende Slowaak Vaček Leporis werden verwelkomd in de groep. Daarna was het tijd voor een heerlijk etentje bij Paviljoen PrikMar, een lekker ijsje en de jaarlijkse foto in het centrum van Grou. Daarna begon de eerste nacht op het kamp dit keer met alleen nog maar de begeleiders.

Dag 1

Na het eerste nachtje in de legertent werden de eerste broden opgehaald bij Bakkerij Boonstra. Na een voor de begeleiding snel ontbijt begon langzaamaan het korfbalveld vol te stromen met jeugd. Nadat iedereen zijn luchtbed had opgepompt en zijn shirtje, broekje en bidon had gekregen was het tijd voor de officiële opening. De trainers werden onder luid applaus voorgesteld en vervolgend  begon de warming-up onder leiding van Ran,.Na de warming-up werden de trainingsgroepen bekend gemaakt en was het tijd voor de eerste training. In veel groepen werd daarbij gestart met een kennismakingsspel waarna nog een uur werd getraind. Na het trainen was het tijd voor de lunch en daarmee ook de herintroductie van de ‘afwastrein’. Toen alle borden, tafels en het bestek weer spik en span waren, was er wat vrije tijd. Op deze manier was er tijd om te voetballen, korfballen of te poolen. 

Rond half twee was het tijd voor het middagprogramma. Hiervoor werden de kids in twee groepen verdeeld. De groep C’s ging als eerste jachtseizoen spelen en voor de jongste jeugd was het tijd voor beachkorfbal. Het jachtseizoen werd gespeeld door heel Grou en de bedoeling was dat verschillende groepjes de boeven probeerden te tikken. Hier hadden ze een uur de tijd voor. Doordat de groepjes iedere vijf minuten de locatie van de boeven doorkregen werd het de groepjes makkelijker gemaakt om de boeven te vinden. Daarnaast werd er dus beachkorfbal gespeeld, hier werd een mini-toernooitje gespeeld op de beachvolleybalvelden in de beleeftuin in Grou. Nadat beide groepen beide onderdelen gedaan hadden, was het tijd om weer terug naar het sportveld. Daar was het tijd voor het avondeten. Deze eerste dag stond er macaroni op het menu. Na wederom een afwastrein was het tijd voor het avondprogramma, de Crazy 88. De kids werden in groepjes verdeeld en kregen samen met een begeleider de taak om zoveel mogelijk van de 88 opdrachten uit te voeren. Dit waren opdrachten als: ‘maak een tiktok’, ‘maak een groepsfoto in het water’ en zo nog 86 opdrachten. Het groepje van Ran deed dit uiteindelijk het beste. Toen alle groepjes weer op het sportveld waren was het tijd om te gaan slapen. Toen iedereen na de controlerondjes van Ran en Marvin stil was en lag te slapen was dag 1 ten einde.

Dag 2

De volgende ochtend werd iedereen weer vroeg gewekt door Anco en was het tijd voor het ontbijt en weer een nieuwe sportieve dag. Toen de broodjes achter de kiezen waren, was het tijd voor de warming-up en de tweede training. Er werd een dik uur fanatiek getraind en daarna was het tijd voor de lunch. Er werd weer heerlijk gegeten en nadat alles weer was opgeruimd en schoongemaakt, was het tijd voor het middagprogramma. De dinsdagmiddag stonden de achtkamp en sport en spel in FitConcept op het programma. Hiervoor werd de jeugd in twee groepen verdeeld. De ene helft ging onder leiding van Ran en Jesper lopend richting FitConcept, hier gingen zij padellen, boksen en fitnessen. De andere helft kreeg op het sportveld onder leiding van Arnold Bouwmeester acht verschillende spellen voor de kiezen. Zo werd er onder andere knotshockey gespeeld en was er een stormbaan. Nadat beide groepen zowel de achtkamp hadden gedaan als bij FitConcept waren geweest, was het tijd om te eten.

Ditmaal stond er nasi op het menu. Na de zoveelste afwastrein was het tijd om de voorbereidingen te treffen voor de bonte avond. Buiten de kantine werd weer een prachtige ‘tribune’ gebouwd en was het tijd voor de geweldige acts die de jeugd had voorbereid. Van alles kwam voorbij. Zo werden Jesper & Anco door enkele dames omgetoverd tot unicorns, werd er gedanst op cowboys & indianen en werd er gezongen. Deze en nog een aantal spetterende acts zorgden voor een heel erg gezellige avond. Na nog een fanatiek potje voetbal was het alweer tijd om de tent op te zoeken. Deze keer was het erg snel stil en kwam er alweer een einde aan dag 2.

Dag 3

Na een paar dikke buien in de nacht brak alweer de allerlaatste dag van korfbalkamp aan. Na het ontbijt en de een na laatste afwastrein was het tijd voor de laatste warming-up en training. Door een regenachtige ochtend waren het niet de beste omstandigheden om te trainen, maar  toch werd er een klein uurtje getraind. Marije en Esmee hadden als alternatief voor de training van de allerjongste jeugd een korfbalquiz bedacht. Deze werd met veel plezier door de kids gedaan. Na nog wat vrije tijd was het alweer tijd voor de allerlaatste lunch en afwastrein. Nadat alles weer schoon was, werden de voorbereiding getroffen voor het Grote Korfbalkamptoernooi. In twee poules van vier teams werd fanatiek gestreden om de winst. Het veld was intussen vol gestroomd met enthousiaste ouders en familieleden. Na twee spannende halve finales was het tijd voor de finale. Na een spannende strijd, waarin het team van Anco na een 3-1 achterstand op het team van Jesper en Femke terugkwam tot 3-3, moesten strafworpen de winnaar bepalen. Deze werden uiteindelijk door het team van Anco over de streep getrokken en dat betekende de winst. Na de finale was het tijd voor de afsluiting en werd er afscheid genomen, handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt voor dat iedereen weer richting huis vertrok.

Na weer drie geweldige geslaagde dagen Korfbalkamp Fryslân kijken we nu al uit naar de volgende. Iedereen bedankt voor zijn/haar enthousiasme en hopelijk tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

Volg ons op Facebook voor de laatste updates